Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyonlar Ligi İlk Yarı Finalistler Belli Oluyor

Şampiyonlar Ligi İlk Yarı Finalistler Belli Oluyor

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar liginde son 4’e kalmak için geçen hafta ilk maçlar oynanmıştı. Bu maçların rövanşları Salı günüyle birlikte başlıyor. Chelsea – Porto ve PSG – Bayern Münih maçları ile 2020-21 sezonunda yarı final oynayacak olan ikinci takımlar belirlenmiş olacaktır. Diğer karşılaşmalar Çarşamba günü oynanacak ve eşleşmeler belirlenmiş olacak.

Chelsea – Porta

Çeyrek final eşleşmeleri arasında en belirgin olan karşılaşma buydu. İngiliz devi Chelsea, Porto ile eşleşmişti. İlk maçta misafir takım olan Chelsea ortaya koyduğu üstün futbol ile rakibine karşı ciddi bir avantaj elde etmeyi başarmıştı. Mason Mount ve Ben Chilwell’in ayaklarından bulunan iki gol ile ikinci karşılaşma öncesinde ciddi bir avantaj elde etmeyi başardı.

İngiltere’de uygulanan Covid kısıtlamaları nedeniyle maç Ramon Sanchez Pizjuan’da oynanacak. Her ne kadar ev sahibi avantajı kullanılamayacak olsa da Chelsea karşılaşmaya çok büyük bir avantaj ile çıkıyor. Tabi maçın favorisi İngiliz ekibi olsa da Porto elinde ki tüm kozları kullanarak turu geçmek için mücadele edecek.

PSG – Bayern Münih

Geçen yılın finalisti olan iki takımın eşleşmesine sahne olan çeyrek final ilk maçında Fransız ekibi karşılaşmadan deplasmanda 3-2 galip ayrılmayı başarmıştı. Çeyrek final eşleşmeleri içerisinde en dikkat çekici olan bu eşleşmede Bayern Münih’in durdurulamaz forveti Lewandowski’nin olmayışının büyük bir handikap olduğu görülüyor.

Golcü futbolcudan gelen haberlere göre Polonya’lı oyuncunun ikinci karşılaşmada oynamasının kuvvetli olduğu aktarılıyor. Bununla birlikte iki takımda neredeyse sahaya tam kadro çıkacak. Alman ekibinin ligde rahat olması, PSG’nin zor bir lig sezonu geçirmesi açısından daha büyük bir avantaja sahip olduğu biliniyor.

Ev sahibi takım her ne kadar avantajlı bir skor elde etmiş olsa da karşısında ki takımın gücü herkes tarafından biliniyor. İki takımı da yakından takip edenler için bu maçta her türlü skorun çıkacağı bilinen bir gerçektir.

Biz futbol severleri harika iki maç bekliyor diyebiliriz. Ancak bu eşleşmeler arasından insanların en çok tercih edecekleri karşılaşma büyük ihtimalle PSG – Bayern maçı olacağını söylemek doğru bir yorum olacaktır.