Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Suns, Hata Yapmadı ve Lakers’ı Eledi 4-2

Suns, Hata Yapmadı ve Lakers’ı Eledi 4-2

2 min read
Spread the love

En ilgi playoff eşleşmelerinden birisi geçen sezonun şampiyonu Lakers ile ligi ikinci sırada bitiren Phoenix Suns arasında oynandı. Seriye adeta sakatlıklar damga vurdu. LeBron’un sakat olarak başladığı seri de dördüncü maçta Davies’inde sakatlığının eklenmesi, Chris Paul’un omuz sakatlığından sonra düzelmesi serinin adeta dalgalı bir şekilde oynanmasına neden oldu.

Seriye Suns evinde 1-0 önde başladı. Daha sonra ki iki maçı Lakers kazanarak seri de 2-1 öne geçmeyi başardı. Bundan sonra oynanan üç karşılaşmayı da kazanan Suns ekibi seriyi 4-2 kazanmayı başararak, konferans yarı finaline çıkmayı başardı. Bu sonuçla birlikte Lakers ilk turda playoff’da elenmiş oldu.

Suns İlk Çeyrekte İşi Bitirdi

Serinin altıncı maçı Suns adına seriyi bitirme, Lakers adına seriyi yedinci maça taşıma maçı oldu. Davies’in ilk 5’de başladığı karşılaşmada yıldız uzunun daha 5 dakika dolmadan sakatlanması maçın akışını tamamıyla değiştirdi.

İlk çeyreği Suns 36-14 önde bitirdi. İkinci çeyrek’de Lakers’ın 26-27’lik üstünlüğü söz konusuydu. 62-41’lik ilk yarı skoru dikkat çekici oldu. Üçüncü çeyrekte Lakers son kozunu oynadı. Çeyreği 35-27 kazandılar ama son çeyreğe 13 sayı fark ile yenik girdiler. Son çeyrekte bu farkı koruyan Suns, seriyi 4-2 bitirme avantajını kullandı ve bir üst tura çıktı.

LeBron NBA kariyeri boyunca ilk defa ilk turda elenmiş oldu. En dikkat çekici olay belki de seri adına bu oldu. James’in 29 sayısı, Schröder’in 20 sayısı, Pope’un 19 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Suns’un yıldız skoreri Booker karşılaşmada 47 sayı atarak belki de oyunun kırılmasına neden oldu. Ona destek 18 sayıyla Crowder, 8 sayı 12 asistle Paul’dan geldi. Suns bu galibiyetle birlikte Portland’ı elemeyi başaran Nuggets’ın rakibi oldu.

Doğu’da bu maçın sonucu en çok merak edilen detaylar arasında yer alıyor. Çok ilgi çekici bir serinin basketbol severleri beklediğini söyleyebiliriz. Jokic’li Nuggets ile Booker’lı Suns’ın karşılaşması doğu da konferans finaline çıkacak takımı belirleyecek.