Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Süper Lig’de Düşme Hattı Son 5 Haftaya Girerken Karıştı

Süper Lig’de Düşme Hattı Son 5 Haftaya Girerken Karıştı

2 min read
Spread the love

Süper Ligde en az şampiyonluk mücadelesi kadar düşme hattını da yakından takip etmek gerekiyor. Son 5 haftaya girilirken matematiksel olarak 11 sırada yer alan Konya ile Gençlerbirliği’ne kadar olan 10 takımın düşme ihtimali bulunuyor. Bu takımların hepsinin arasında 7 puan fark bulunuyor. 36 haftada oynanan karşılaşmalar ile alt taraf iyice karıştı diyebiliriz.

  • 14 – Yeni Malatya (40)
  • 15 – Ankaragücü (38)
  • 16 – Kasımpaşa (37)
  • 17 – Başakşehir (37)
  • 18 – Erzurumspor (37)
  • 19 – Kayserispor (35)
  • 20 – Gençlerbirliği (35)

Bu sıralamada yer alan 7 takımın hepsinin ligden düşme ihtimali bulunuyor. Ligden düşme potasında yer alan Erzurumspor üstünde ki iki takımla sadece averajla yer alıyor. Bundan sonra hem üst tarafta hem de alt tarafta oynanacak olan karşılaşmalar tüm takımlar için çok kritik öneme sahip olacak. İki maç üst üste kazanmayı başaran her takımın kendini çok üst sıralara atma ihtimali bulunuyor.

Erzurumspor 3 Maç Kazandı Ümitlendi

Yılmaz Vural’ın geldiği takım son haftalara girilirken büyük bir hayal kırıklığına sahiptir. Birçok otorite ligden düşecek takımlardan birisi olarak gördüğü takım son 3 maçta üç galibiyet alarak topladığı 9 puan ile bir anda üst tarafa kendisini atmayı başardı. Bu aynı zamanda son sırada ki takımlar içerisinde onların en formda isim olmasını da sağladı.

Kayserispor 8 maçtır galip gelemeyerek bir anda kendisini düşme potasında buldu. Bu maçlarda 4 beraberlik alan takım 35 puanda son haftalara giriyor.

Başakşehir geçen yılki şampiyonluğun ardından düşmemek için mücadele ediyor. Geçen hafta kazanan ekip bu hafta berabere kaldı.

Ankaragücü üst üste kazandıkları maçtan sonra üç haftadır galip gelemiyor. Gençlerbirliği geçen hafta berabere kaldıktan sonra bu hafta aldığı galibiyet ile umutlandı.

Yeni Malatyaspor düşme hattından sadece 3 puan yukarıda bulunuyor. Bu hafta kazanarak biraz nefes aldılar. Kasımpaşa üst üste kaybettiği iki maç ile birlikte düşme hattına göz kırpan takımlar arasında yer alıyor. Özellikle bu takımların kendi aralarında oynayacakları maçlar düşme konusunda kritik öneme sahiptir.