Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Süper Lige Şampiyon Adana Demir ve Giresunspor Direkt Çıktı

Süper Lige Şampiyon Adana Demir ve Giresunspor Direkt Çıktı

2 min read
Spread the love

Son yılların en çekişmeli 1. Lig mücadelesi bu sezon yaşandı. Öyle ki 34 maç sonunda toplam üç takım aynı puanlarla sezonu tamamladı. Bu takımları sadece averaj birbirlerinden ayırdı. Son haftalara girilirken liderliği eline alan Adana Demirspor, hata yapmayarak uzun bir sürenin ardından Süper Lig’e çıkmayı başardı.

Ligi uzun süre farkla lider götüren Giresunspor ikinci olarak bunu başaran ikinci takım oldu. Bu iki ekiple aynı puana sahip olan Samsunspor’sa averajla sezonu üçüncü sırada bitirmeyi başardı. Bu başarıya rağmen Süper Lig’e çıkmak için playoff mücadelesi verecekler.

Adana Demirspor 1994-1995 sezonunda en son Süper Lig’de mücadele etme başarısı göstermişti. 26 sezondur buraya çıkmak için mücadele eden takım sonunda muradına ermeyi başardı. Samet Aybaba’nın takım başına geçmesiyle birlikte 12 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik alan takım başarıya ulaşmış oldu.

Son 7 maçında hata yapmamaları bu avantajı korumalarına ve hasreti bitirmelerine neden oldu. Şampiyonlukta 12 gol atan Hasan Yılmaz, 9 gol atan Mehmet Akyüz ile 9 gol 8 asist yapan Pa Dibba ve 6 gol 8 asistlik performans gösteren Sinan Kurt’un ciddi bir etkisi oldu. Son karşılaşmada Menemenspor’u deplasmanda 4-1 yenen takım şampiyonluğun altına imzasını atmayı başardı. Son haftada Giresunspor’da hata yapmadı ve iki takım seneye Süper Ligde mücadele etmeyi başardı.

Play Off Eşleşmeleri Belli Oldu

Birçok takım için sezon tamamlanmış olsa 4 takım hala Süper Lige çıkmak için mücadele edecek. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak yarı final karşılaşmaları da belirlendi. Lider ile aynı puana sahip olan Samsunspor, ligi altıncı bitiren Altınordu ile finale çıkmak için mücadele edecek.

İstanbulspor’sa Altay ile bu mücadeleyi verecek. Yarı Final maçları 17 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Bu turları aşmayı başaran iki takımsa daha sonra Süper Lige çıkanın belirleneceği final karşılaşmasında karşı karşıya gelecek. Finali kazanan takım gelecek sezon Süper Ligde mücadele etmeye başlayacak olan üçüncü takım olacak.