Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Türkiye, Gine ile 0-0 Berabere Kaldı

Türkiye, Gine ile 0-0 Berabere Kaldı

2 min read
Spread the love

Euro 2020’ye sayılı günler kala Türkiye Milli Futbol takımı hazırlık maçlarına devam ediyor. Kamp sürecinin ardından ilk hazırlık maçında Azerbaycan’ı yenen milli takımımız bu sefer Gine ile karşılaştı. Azeri hakem Aliyar Aghayev’in yönetti karşılaşma Antalya Stadyumunda oynandı.

Milli takımımız karşılaşmaya Mert Günok, Mert Müldür, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, Kaan Ayhan, Dorukhan Toköz, Aldülkadir Ömür, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder ve Enes Ünal 11 ile çıktı.

Gine ile tarihimizde ki ilk karşılaşma olması açısından da dikkat çekici bir maç oldu. Misafir takım karşılaşmaya Aly Keita, Pa Konate, Florentin Pogba, Saidou Sow, Abdoulaye Cisse, Mohamed Aly Camara, Morlaye Sylla, Ibrahima Conte, Mamadou Kane, Jose Kante ve Barry 11 ile çıktı.

İkinci Yarıda ki Oyun Tatmin Etti

İki takımda ilk yarıda çok etkili pozisyonlara girmeyi başaramadı. Cılız ataklar ya avut ile ya da kalecilerin kucağında bitti. Ancak karşılaşmanın ikinci yarısında futbol severler özellikle milli takımımızdan çok sayıda pozisyon izledi.

Gine çok fazla gelmeyi başaramasa da geldikleri ataklarda Mert Günok’un başarılı performansı dikkat çekti. Özellikle karşılaşmanın son 20 dakikasında milli takımımız birçok pozisyona girmesi dikkat çekti. Direkten dönen, kalecinin kurtardığı ve az farkla dışarı giden birçok pozisyon yaşandı. Ancak milli takımımız bir türlü aradığı o galibiyet golünü bulmayı başaramadı. Karşılaşma başladığı gibi 0-0’lık skorla noktalandı.

Teknik direktörümüz Şenol Güneş ikinci yarıya Taylan Antalyalı, Okay Yokuşlu, Efecan Karaca, Orkun Kürkçü, Kenan Karaman ve Halil Dervişoğlu değişikliklerini yaptı. Bu değişikler oyunda akıcılığında sağlanması açısından büyük bir önem arz etti. Bu oyunculardan dört tanesi büyük ihtimal ile milli takımımız ile Euro 2020 turnuvasına gitmeyecek.

Milli takımımız Euro 2020 ilk maçında İtalya ile Roma’da karşı karşıya gelecek. Bu maça kadar en az bir ya da iki tane daha hazırlık maçının yapılması bekleniyor. Bu maçların sonrasında o maça çıkacak ilk 11’de netleşmiş olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir