Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Türkiye Kupasının Sahibi Beşiktaş 2-0

Türkiye Kupasının Sahibi Beşiktaş 2-0

2 min read
Spread the love

Hafta sonu oynanan karşılaşmaların ardından +1 averajla Süper Ligi şampiyon tamamlayan Beşiktaş, dün oynanan karşılaşmada finalde Antalyaspor ile karşılaştı. İzmir’de Dürsel Aksel Stadyumunda oynanan karşılaşmanın hakemliğini Ali Palabıyık Yaptı. Bu maçla birlikte ülkemizde düzenlenen en yüksek organizasyon olan lig tamamen tamamlanmış oldu.

Beşiktaş finale çıkarken sırasıyla Tarsus İdman Yurdu, Çaykur Rizespor, Başakşehir takımlarını elemeyi başardı. Antalyaspor’sa bu finale çıkarken Pendikspor, Boluspor, Bursaspor ve Alanyaspor’u eledi. İki takımda buraya kadar gelirlen hata yapmadı. Antalyaspor finale çıkarken hiç gol dahi yemedi. Antalyaspor final karşılaşmasına tarihinde ilk kez bu kupayı almak için çıkarken, Beşiktaş sezonu duble yaparak bitirmek aynı zamanda kupayı 10. kez almak için sahaya çıktı.

Şampiyon Maça Çok Hızlı Başladı

Şampiyon Beşiktaş karşılaşmaya çok hızlı başladı. Dakika 3’ü gösterdiğinde Josef de Souza’nın ayağından buldukları gol ile 1-0 öne geçmeyi başardılar. İlk yarının 30. dakikası geri de kalırken bu sefer sahneye Rosier çıktı. Bu futbolcunun golüyle farkı ikiye çıkardılar. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlanmış oldu. İkinci yarıda Antalyaspor daha atakta olan taraf olsa da girdikleri pozisyonları gole çevirmeyi başaramadılar. Bu skorla birlikte Beşiktaş tarihinde 10 kez bu kupanın sahibi olmayı başardı ve 2020-21 sezonu çifte kupayla bitirmeyi de başarmış oldu.

Antalyaspor Avrupa Ligi Yolcusu

Oynanan bu maçın ardından Beşiktaş’in kupa galibiyet tescillenmiş oldu. Beşiktaş ligi lider bitirmesinden dolayı, Antalyaspor kupayı alamasa dahi Beşiktaş’ın şampiyonlar ligine gitmesi dolayısıyla gelecek sezon ülkemizi Avrupa Liginde temsil etme hakkına sahip oldu.

Beşiktaş çok kötü bir sezon başlangıcının ardından Fenerbahçe ve Galatasaray’ın önünde ligi kazanmayı başardıktan sonra, Türkiye Kupası zaferini elde ederek harika bir sezonu tamamlamış oldu. Sergen Yalçın bu başarısı ile tarihi geçerken, Antalyaspor ile kupa zaferini elde etme fırsatını elinden kaçırmış oldu.

2020-2021 sezonu en üst ligde tamamlandıktan sonra kupa finalinin de oynanmasının ardından tamamen bitmiş oldu. Bundan sonra milli takım mesaisi birçok futbolcu için start almış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir