Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Utah Jazz Grizzlies’e Fazla Şans Tanımadı 4-1

Utah Jazz Grizzlies’e Fazla Şans Tanımadı 4-1

2 min read
Spread the love

NBA’da 2020-21 normal sezonunu tarihinde ilk defa birinci olarak bitiren Utah Jazz, ilk tur karşılaşmasında batıyı sekizinci olarak bitiren Memphis Grizzlies ile eşleşti. Memphis seride oynanan ilk maçı kazanarak sezonu lider bitiren takıma bu serinin hiç de bekledikleri kadar kolay olmayacağı mesajını verdi.

Ancak bundan sonra oynanan üç karşılaşmayı da kazanan Utah, seriyi 3-1’e getirmeyi başardı ve bu maça da seriyi bitirmek için çıktı. Rakibine oyun boyunca hiç şans tanımayan takım ilk çeyrekten rakibinin direncini kırmayı başardı ve Batı konferansında ilk çeyrek finalist olan takım olarak dikkat çekti.

İlk Çeyrekten Fiş Çekildi

Utah Jazz karşılaşmaya çok hızlı bir giriş yaptı. İlk çeyrekte rakibine 42 sayı atan rakım, rakibinin 23 sayı atmasına izin verdi. İkinci çeyreği de 33-28 kazanan ekip, ilk yarıyı 75-51’lik skorla 24 sayı önde bitirmeyi başardı.

Üç ve dördüncü çeyrekte de rakibine hiç şans tanımayan ev sahibi takım maçı 126-110 kazanarak Batı konferansı ilk turunu ilk tamamlayan takım olarak ismini bir üst tura yazdırmayı başardı. Takımın rakibi daha belli değil.

Batı Konferansında oynanan diğer üç seri de 3-2’lik skorlar mevcut. Her şeyin mümkün olacağı seri de birçok ilginç maç bizleri bekliyor. Bu rakip belli olana kadar Jazz takımı dinlenecek ve rakibine karşı sahaya daha diri bir şekilde çıkma şansına sahip olacak.

Clippers ile Dallas karşılaşmasında Dallas’ın 3-2’lik üstünlüğü mevcut. Suns, geçen senenin şampiyonu Lakers önünde 3-2 önde ve Denver ile Blazers karşısında Nuggets’ın 3-2’lik üstünlüğü bulunuyor. Bu maçların hepsinin 4-2 bitme ihtimali olduğu gibi aynı zamanda serilerin 3-3 gelme ve son maça kalma ihtimalleri de bulunuyor.

Ancak maçlar sahada kazanılıyor. O nedenle günlük performanslara göre çok değişik skorlar görmemiz mümkün olabilir. Onun için herhangi bir takımın bir üst  tura çıkmasının kesin olduğunu söylememiz çok yanlış bir yorum olacaktır. Ancak bazı takımların psikolojik üstünlük ile bu maçlara çıkacağını da eklemekte fayda var.