Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Mete Gazoz Olimpiyat Şampiyonu Oldu

Mete Gazoz Olimpiyat Şampiyonu Oldu

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020’de ülkemizi temsil eden sporcular arasında altın madalya umudumuz olan en önemli isimlerden birisi Mete Gazoz olarak öne çıkıyordu.

 Okçuluk kategorisinde yarışan genç isim bu turnuva öncesinde birçok alanda kendini göstermesi ve elde etmiş olduğu başarılar ile bu konuda ne kadar iddialı olduğunu herkese gösteriyordu. Tokyo Olimpiyat oyunlarına da bunu göstermek için çıktı ve sonuçta istediğini alarak geri döndü.

Yumenoshima Okçuluk Alanında ilk olarak 29 Temmuz günü sahneye çıktı. Burada ilk turda Jeff Henckles’i eleyen sporcu, ikinci tur karşılaşmasında Avusturalyalı Ryan Tyack’ı eleyerek son 16 tura gelmeyi başardı.

Son 16 turda Taylor Worht’u yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde dünya bir numarası olan ABD’li sporcu Brady Ellison ile karşılaştı. Bu rakibini de yenerek yarı finale çıkmayı başardı.

Yarı finalde karşısına Londra 2012’de gümüş madalya sahibi olan Japon sporcu Takaharu Furukawa çıktı. Bu rakibini yarı finalde 4-0 yenerek adını finale yazdırmayı başardı.

22 yaşında ki milli sporcumuzun finalde ki rakibi İtalya okçu Mauro Nespoli oldu. Kariyerinde birçok başarıya sahip olan İtalyan sporcu karşısında sahneye çıkan isim ilk seti kaybederek 2-0 geriye düştü. İkinci sette 28-28’lik beraberlikle geçildi ve sporcular 1’er puanın sahibi oldu. Üçüncü seti sporcumuz 27-26 kazanarak durumu 3-3’e getirdi. Dördüncü set 29-29 beraberlikle bitti ve son set öncesinde 4-4’lük bir eşitlik oldu.

Mete Gazoz son sette yaptığı iti atışlarla rakibinin son atışını beklemeden altın madalya sevincini yaşadı. Karşılaşmayı 6-4 kazanan sporcumuz Tokyo 2020’de ülkemiz adına ilk altın madalyayı alan isim olarak dikkat çekti.

Sporcunun üzerinde baskı olmaması için Spor Psikologu Doğuhan Gizep’in tavsiyesiyle Spor Bakanı Kasapoğlu’nun kapalı bir alanda karşılaşmayı izlemesi dikkat çekti. Altın madalya geldikten sonra tribüne çıkarak sporcumuzu tebrik etti ve onun sevincine ortak oldular.

Mete Gazoz’un başarısının ardından yaşadığı sevinç gerçek anlamda görülmeye değerdir. Tecrübeli rakipleri karşısında bu başarıyı elde eden sporcumuzu bizlerde canı yürekten tebrik ediyoruz.