Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Olimpiyat Oyunlarında İlk Madalyalar Tekvandoda Geldi

Olimpiyat Oyunlarında İlk Madalyalar Tekvandoda Geldi

2 min read
Spread the love

Tokyo 2020 çok hızlı bir şekilde start verdi. Tarihin en çok katılımla yapılan turnuvası olması sebebiyle çok ilgi çekici bir turnuva olacağı bekleniyor. Ülkemiz adına 108 toplam sporcuyla temsil edilecek olduğumuz ve 14 branşta madalya mücadelesi vereceğimiz bu turnuvada ilk madalyalarımızı turnuvanın ikinci gününde kazandı.

Tekvandoda ülkemizi temsil eden Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgin ülkemizin yüzünü güldüren ilk isimler olarak karşımıza çıktı.

Ülkemizi tekvando 68 kiloda temsil eden Hakan Reçber, son 16 turunda Brezilyalı rakibi Adival Pontes’i yenerek çeyrek finale çıktı. Bu turda Büyük Britanyalı rakibi Bradly Sinden’e yenilmesine rağmen, rakibini finale çıkmasıyla repesajda mücadele hakkı elde etti.

Burada Tom Burns’ı yenen temsilcimiz, üçüncülük maçında Bos Hersekli Nedzad Husic’i yenerek bronz madalyanın sahibi olmayı başardı.

İkinci madalya da tekvandoda aynı şekilde Hatice Kübra İlgün ile geldi. Çeyrek finalde elendiği rakibinin finale çıkmasıyla üçüncü maçı oynama şansı elde eden sporcumuz bu maçta İranlı rakibi Kimia Zenoorin Alizadeh’i yenerek ülkemize bronz madalya kazandırıd.

Atıcılıkta Madalya Kaçtı

Ülkemizi 10 metre havalı tüfekte temsil eden Ömer Akgün, final müsabakalarında iyi bir derece elde edemeyerek turnuvayı dördüncü olarak tamamladı. Son anda madalyanın kıyısından dönen sporcumuz büyük bir üzüntü yaşadı.

 Turnuvanın ikinci gününün de dört sporcumuz elenmekten kurtulamadı. Eskrimci İrem Karamete, 200 metre serbest seçme yarışlarında Baturalp Ünlü, 400 metre serbest stil yarışlarında Beril Böcekler, Artistik jimnastikte Nazlı Savranbaşı elenen isimler oldu. Halterdeyse Muhammed Furkan Özbek madalya almadan oyunlara veda eden bir diğer sporcumuz oldu.

Aynı dünde yarışan 5 sporcumuzsa madalya umutlarını koruyarak yollarına devam ettiler.

Beril Böcekler ve Merve Tuncel 800 ve 1500 metre elemelerinde madalya almak için yüzmede yarışacaklar.  Ülkemiz günü iki madalyanın yanında, A Milli Kadın Voleybol takımımızın Çin zaferi ile tamamladı. Daha yarışacak çok sayıda sporcumuz bulunuyor. Ülkemiz adına en verimli Olimpiyat turnuvasını geçirme ihtimalimiz çok yüksek olarak görünüyor.

Benzer haberler