Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Wimbledon Tek Kadınlar Şampiyon Ashleigh Barty

Wimbledon Tek Kadınlar Şampiyon Ashleigh Barty

2 min read
Spread the love

2021 Wimbledon birçok tenis severin istediği gibi çok çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuvanın artık sonuna gelirken kazanlarda belli olmaya başladı.

Tek kadınlar finalinde dünya bir numarası olan Avustralya’lı raket Ashleigh Barty, turnuvada boyunca gösterdiği üstün oyununu final maçına da taşıyarak şampiyon olmayı başardı. İlk turdan itibaren bazı maçlarda zorlansa da finale kadar gelmeyi başaran raket, finalde Çekya temsilcisi Karolina Piiskova’yı 2-1 yenerek şampiyon olmayı başardı.

2019 yılında Fransa Open’i kazanan 25 yaşında ki raket’in en büyük ikinci Grand Slam başarısı olmasıyla dikkat çekti. Genç ve güçlü oyunuyla dikkat çeken raket gelecekte bu performansıyla kadınlar tenisinin en ünlü simalarından birisi olacak.

Barty Son Sette Şampiyon Oldu

Barty turnuvaya seri başı olarak başladı. Finale kadar çıktığı maçların sadece birinci turunda 2-1 galip geldi. Diğer eşleşmelerin hepsinde 2-0’lık galibiyetleri dikkat çekti.

Karolina Piiskova turnuvada 8 numaralı seri başarı olarak başladı. Yarı final aşamasında finale çıkmayı başardı.

Final oyununda Barty ilk oyunu 6-3 kazanmayı başardı. İkinci sette Çekya’lı raket tie break sonrasında seti 7-6 kazanarak, final setine ulaşmayı başardı. Finalde daha az yapan ve istekli taraf olan Barty, bu seti 6-3 ve maçı da 2-1 kazanarak kariyerinde ki ilk Wimbledon Grand Slam zaferini elde etmeyi başardı.

Avustralyalı raket bunu başaran 1980 yılından sonra ikinci isim olarak dikkat çekti. Çek raket ikinci Grand Slam finaline çıktığı kariyerinde bunu da kaybetti. Bu şampiyonlukla birlikte Barty, kadınlar 1 numarasında olma başarısını devam ettirmiş oldu.

Aynı zamanda aldığı bu zafer ile büyük bir para ödülünün de sahibi olmuş oldu. Birçok deneyimli bayan raketin ilk turda sakatlıklar ve sağlık sorunları nedeniyle elendiği turnuvada en büyük favori olarak gelen Barty kimseyi yanılması ve kariyerinde ki ikinci Grand Slam zaferini almış oldu.