Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Wimbledon Tenis Turnasında Finali Adı Djokoviç – Berrettini Oldu

Wimbledon Tenis Turnasında Finali Adı Djokoviç – Berrettini Oldu

2 min read
Spread the love

İlk olarak 1877 yılında düzenlenen Wimbledon tenis turnuvası 1 yılın ardından tekrar 15 günlük özel bir bölümde kortlara geri dönen tenis severler ile başlamıştı. Birçok farklı branşta yapılan maçlar ile 15 günlük bu turnuvanın artık sonuna yaklaştık.

Erkeklerde dünya 1 numarası olan Novak Djokoviç ile Roger Federer’in ağır toplar olarak katıldığı turnuvada bir kısmı beklentilerin bu iki tenisçinin finalde karşılaşacağı yöndeydi. Ancak beklentiler istedikleri gibi gitmedi.

Bu turnuvayı 8 kez kazanmayı başaran 39 yaşında ki Roger Federer çeyrek finalde Hubert Hurkacz’e elenmekten kurtulamadı. Bu durum Djokoviç için büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Djokoviç Çok Formda Olarak Finale Geldi

2019 yılında son kez düzenlenen turnuvayı şampiyon olarak bitiren isim Novak Djokoviç olmuştu. Harika bir final maçıyla Federer’i zorda olsa yenen Sırp tenisçi bu turnuvayı kazanmayı başardı. 2021 yılında başlayan turnuvaya gelmeden önce toplamda 19 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Sırp raket bunu da kazanarak ezeli rakipleri Federer ile Nadal’a erişmeyi amaçlıyor.

Turnuva boyunca birinci maçta kaybetti Draper seti dışında rakiplerinin hepsini 3-0 gibi net bir skorla yenerek bu turnuvayı kazanmak istediğini herkese gösteriyor. Rakibi ile kıyaslandığında çok formda olması ve bu turnuvalarda final maçı oynama tecrübesine sahip olması ona büyük bir avantaj sağlıyor.

Sürpriz Finalist Matteo Berrettini

İlk turdan itibaren oynadığı oyunlar dikkat çeken bazen zorlansa da turnuvaya boyunca oynadığı maçları 3-1 veya 3-0 kazanmayı başaran İtalyan tenisçi bu prestijli turnuvada finale çıkmayı başardı.

Turnuvaya 8 numaralı seri başı olarak başlayan İtalyan tenisçi kariyerinde ATP turunda çıktığı maçlarda 103-57’lik gir galibiyet yüzdesine sahip olmasıyla çıkıyor. Şimdiye kadar ki büyük grand slam turnuvaları için US Open’da 2019 yılında oynadığı yarı final gözüküyor.

25 yaşında ki tenis ilk defa bu büyüklükte bir turnuvada final oynaması onun heyecanlı bir şekilde bu maçı oynayacağı anlamına geliyor. Rakibinin toplamda 30 finali 19 zaferi bulunması, birçok tenis otoritesinin İtalyan tenisçiye şans vermesini imkansız kılıyor.