Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Andreas Cornelius Trabzonspor’a İmza Attı

Andreas Cornelius Trabzonspor’a İmza Attı

2 min read
Spread the love

Bordo mavili ekibin uzun süredir anlaşma yapmak istediği Danimarkalı forvet Andreas Cornelius ile sonunda sözleşme yapmayı başardığı görüldü.

Bu sezon takım içinde ki birçok ismi burada tutmayı başaran Trabzonspor, hücum hattına ve orta sahaya yaptığı transferler ile de uzun süredir hasret kaldığı şampiyonluğa ulaşmak konusunda çok istediği bir seviyeye ulaşmış oldu.

28 yaşında ki forvet Cornelius, Gervinho gibi Parma’da oynuyordu. Trabzonspor’un bu transfer için 5 milyon Euro bonservis ücreti ödediği biliniyor. Toplamda bonservis ücreti olarak 4.873.500 Euro + %5 Fifa Dayanışma Katkısı ile bu transferin tamamlandığı açıklandı.

4 yıllık Sözleşme İmzalandı

2021-2022 sezonuna güçlü bir şekilde girmek isteyen Trabzonspor, kadrosunu güçlendirecek hamleler yapmaya devam ediyor. Abdullah Avcı yönteminde yeni sezona hazırlanan takımın son transferi Danimarkalı forvet Cornelius oldu. Bu futbolcuyla 4 yıllık anlaşma yapan ekip futbolcuya her yıl 1.5 milyon Euro garanti ücret ödeyecek. Ayrıca futbolcu Türk kulüpleri haricinde bir takıma 20 milyon Euro çıkış bedeli bulunuyor.

Menajer hizmeti içinde futbolcunun sözleşmesinin devam ettiği her yıl için %10 oranında bir ödeme yapılacağı da kulüp tarafından açıklandı. Kanatlara, orta sahaya birçok ekleme yapan Trabzonspor, uzun süredir aradığı nokta santrfor transferini de bitirmiş oldu.

Kariyeri boyunca 309 resmi maça çıkan futbolcu bu maçlarda 84 gol 30 asistlik bir performans gösterdi. Seri A’da çıktığı 75 maçta 16 gol 10 asistlik bir performans gösterdi. En büyük patlamayı Kopenhag forması giyerken 176 maçta 61 yıl 18 asistliyle dikkat çekti.

Bu sezon yaz transfer döneminde Cornelius ile birlikte 7. Transferini tamamlamış oldu. Bundan önce Dorukhan Toköz, İsmail Köybaşı, Gervinho, Marek Hamsik ve Fode Koita ile Bruno Peres transferini tamamlayan takımın bu sezonun en güçlü şampiyonluk adaylarından birisi olacağı düşünülüyor.

Alternatifli, güçlü bir kadro yapan bordo mavili ekibinin yeni sezon insanların izleme konusunda en istekli ekiplerden birisi olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.