Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray Hazırlık Maçı İçin Gittiği Yunanistan’a Alamadı

Galatasaray Hazırlık Maçı İçin Gittiği Yunanistan’a Alamadı

2 min read
Spread the love

Geçtiğimi sezonu ikinci olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligine gitmek için sezonu çok erken açmak zorunda kalan Galatasaray, PSV ile oynayacağı eleme maçları öncesinde hazırlık maçları yaparak hazırlıklarına devam ediyor.

Önceden yapılan program çerçevesinde Yunan temsilcisi Olympiakos ile hazırlık maçı yapmak için takım halinde Atina’ya hareket ettiler. Her şeyin normal bir şekilde gideceği düşünülürken havalimanında beklenmeyen bir hadise yaşandı.

Yunan yetkililer 2 saate yakın beklettikleri kafileyi PCR testi istediler. Takımın PCR testi olmasına rağmen tekrar istenmesi ve bu olayın bir türlü çözülememesinin ardından takım 2 saat bekledikten sonra ülkeye geri dönüş yapmak zorunda kaldı.

Galatasaray Açıklama da Bulundu.

Olympiakos ile hazırlık maçı yapmak için bu ülkeye gittiklerini ve başlangıçta her şeyin normal gittiğini aktarıldı. Ellerinde son 75 saatte ait PCR testi olmasına veya son 48 saat içerisinde talep edilen rapid antiten testi olmasına rağmen Yunan yetkililerin bunu kabul etmedikleri aktarıldı.

Bu testler kabul edilmedikten sonra Yunan yetkililer kafilenin yeniden test olması gerektiğini aktardı. Bunu küstah bir tavırla yapıldığını, iki ülke arasında PCR testlerinin tanınmasına dair anlaşma olmasına rağmen, tekrar teste girilmesi talep edildi.

Bu olayın uzaması ve hiçbir şekilde çözülememesinin ardından kafile karar alarak İstanbul’a geri dönüş işlemlerini başlattığı aktarıldı.

Federasyondan Kınama Mesajı

Yaşanan bu üzücü ve can sıkıcı olayın ardından TFF’de açıklamada bulundu. Galatasaray kafilesine gösterilen bu tutumdan dolayı Yunan yetkileri sporun ruhuna aykırı hareket etmelerinden dolayı kınadıklarını aktarıldı. Bu durumdan dolayı Galatasaray kulübünün sonuna kadar yanlarında olduklarını aktardılar.

Yaşanan bu olayın duyulmasının ardından birçok farklı noktadan tepkiler gelmeye başladı. Yunanistan ile son dönemde yaşanan normalleşme sürecine de sekte vuran bu olayın kasti yapıldığını düşüncesi herkeste hakim oldu.

Özellikle sosyal medya üzerinden Galatasaray taraftarı başta olmak üzere taraflı tarafsız herkesin ortak bir tavırla tepkileri gösterdiği görüldü. Fenerbahçe, Beşiktaş  ve ülkemizde ki tüm kulüp taraftarları bu üzücü olayın ardından Galatasaray’ın yanında oldukları mesajlarını paylaştı.