Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » UEFA Süper Kupa Sahibini Buluyor

UEFA Süper Kupa Sahibini Buluyor

2 min read
Spread the love

UEFA tarafından her yıl düzenli olarak verilen Süper Kupa bu yılda sahibini Belfast’ta oynanacak karşılaşmanın ardından bulacak.

46. UEFA Süper kupasının sahibi Chelsea ile Villarreal arasında oynanacak karşılaşmanın ardından belirlenecek. Şampiyonlar ligi şampiyonu olmayı başaran Chelsea ile birlike UEFA Avrupa Ligi’nin kazanan UEFA Süper Kupa aynı zamanda Avrupa’nın en büyük takımının belli olması anlamını da taşıyor.

UEFA Süper Kupa için iki takımında eşit bir şansı olduğunu söyleyebiliriz. Sezonun ilk resmi maçı olması iki takımında hazırlık döneminde tam anlamıyla takım yapısını oturtamamış olması, durumun farklı bir hale bürünmesine ve sürpriz sonuçların yaşanmasına neden olabiliyor.

Windsor Part’ta Oynanacak

46. UEFA Süper kupa karşılaşması bu yıl Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta bulunan Windsor Park’ta oynanacak TSİ 22:00’da oynanacak olan karşılaşma ülkemizde Exxen platformunda canlı olarak yayınlanacak. %70 kapasite ile oynanacak olan karşılaşmada stadyum içerisinde 13 bin taraftarın olacağı bekleniyor.

Rus hakem Sergei Karasec’in yöneteceği karşılaşmaya Chelsea ve Villerreal kazanmak için çıkacak. Chelsea bu kupayı almak için 1998, 2012, 2013 ve 2019 yılında dört kez oynama şansı elde etti. Sadece 1998 yılında ki finalde kupanın sahibi oldu.

İspanyol ekibi Villerreal’inse bu süper kupa finali onların ilk seferi olacak. İspanyol takımları 28 final, 15 galibiyetle bu konuda zirvede bulunuyor. İngiliz takımlarıysa 18 final, 8 galibiyet ile bu konuda üçüncü sırada yer alıyorlar.

Barcelona ve Milan 5’er kez bu kupayı kazanarak bu konuda en başarılı takımlar olarak zirvede bulunuyor. Bu iki takımı 4’er kez ile Real Madrid ile Liverpool takip ediyor. 6 kez finale çıkan ve sadece 1 kez kazanan Sevilla bu konuda en başarısız ekip olarak dikkat çekiyor.

1973 yılında başlayan turnuva 1998 yılında çift maç usulüne göre sahibini buluyor. 1998 yılından itibarense artık tek bir maç oynanacak kupa sahibi bulunuyor. 1998 ve 2012 tarihleri arasında 15 yıl boyunca Monaco final karşılaşmasına ev sahipliği yaptı.