Nisan 30, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Ege Derbisi Son Takımı Belirleyecek: Altınordu – Altay

Ege Derbisi Son Takımı Belirleyecek: Altınordu – Altay

2 min read
Spread the love

Süper lige normal sezonun tamamlanmasıyla Adana Demirspor ve Giresunspor çıkan iki takım olarak kayıtlara geçti. 3 ile altıncı takımlar arasında olan takımlar ilk olarak yarı final maçları oynadılar. Bu turda Altınordu, Samsunspor’u elemeyi başarırken, Altay’sa İstanbulspor’u eleyerek adını finale yazdıran takımlar oldular.

Finalin adı bu şekilde Altınoru ile Altay oldu. Bu karşılaşma tek maç üzerinden oynanacak ve kazanan takım 2021-2022 sezonunda süper ligde mücadele edecek takım olarak adını yazdıracak. Ancak iki takımın final mücadelesi olmasıyla aynı derecede şansının olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Büyük Altay Geri Dönmek İstiyor

Altay ülkemizin en köklü futbol kulüplerinden birisidir. Süper ligde mücadele ettiği dönemde adını Büyük Altay olarak duyuran İzmir temsilcisi çok uzun bir aradan sonra tekrar bu arena da duyurmak istiyor. Yarı finalde İstanbulspor’u iki maçta da yenerek adını finale yazdıran takım, mutlu sona ulaşmak için en favori ekip olarak görülüyor.

Deneyimli teknik direktörleri Mustafa Denizli yönetimde bunu başarmak isteyen takımın karşısında yakından tanıdıkları bir takım bulunuyor. Sezon içerisinde oynanan iki maçı da kaybettikleri rakipleri karşısında bu sefer kazanarak sezonu mutlu bir şekilde tamamlamak istiyorlar. Bütçe olarak rakiplerinden her ne kadar fazla olan takım kadro olarak da yabancıları ve golcü isimleri ile sahaya favori olarak çıkacak.

Gönüllerin Şampiyonu Altınordu

Ülkemizde birçok futbol sever tarafından Altınordu’ya bakış açısı bir farklıdır. Alt yapıdan yetiştirdiği isimleri yurt dışına gönderen, ülkemizde özel bir yapıya sahip olan takım her ne kadar bir proje takım olsa da bu sene başarmaları halinde çok büyük bir iş başaracaklar.

Kadrosunda hiç yabancı futbolcu bulunmayan takıma sempati besleyen sayısız futbol sever bulunuyor. Altay’ın sezon içerisinde hem içeri de hem de evlerinde iki kez yenmeyi başardılar. Genç, dinamik ve istekli bir kadroya sahip olan takımın amacı her ne kadar süper lig olmasa da bu fırsat son maçta ayaklarına geldi. Bu yapıları onların bir sürpriz yaparak isimlerini finale yazdıran takım olmasına sebep olabilecek seviyeye çıkarmalarını sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir